Ékszert tartó

Ékszert tartó

Ha velem tartotok, most bemutatom nektek a levegőre száradó gyurmát. Ezzel a gyurmával könnyen el tudjátok ti is készíteni ezt a leveles tálkát. Tálatokban tárolhatjátok kedvenc ékszereiteket, kulcsaitokat, aprópénzeteket, vagy akár cukorkát, vagy amit csak el tudtok képzelni.

Levegőre száradó gyurmából készítsetek el velem a saját kis tálkátokat. Apró kincseinket tárolhatjuk benne, és ezer féle képpen tudjátok díszíteni. Elkészítése gyors, száradására kell csak várni picit.

Szükségünk lesz levegőre száradó gyurmára, alufóliára, egy levélre (de akár csipkét is használhattok díszítéshez), sodrófára, fogpiszkálóra, filcre, egy tálra (ami a tálkánk formáját fogja adni).

1

Első lépésként nyissuk ki a levegőre száradó gyurmánkat. Ha letörtünk belőle egy darabot, gyorsan zárjuk vissza, légmentesen, mert különben gyorsan kiszárad a gyurma.

Gyurmánk alá helyezzünk alufóliát, hogy nem piszkoljunk össze vele semmit.

Sodrófánkat is borítsuk be alufóliával.

A gyurmánkat kezünk melegével kicsit lágyítsuk meg, és formázzunk belőle egy golyót.

2

Következő lépésként sodrófával nyújtsuk vékonnyá a gyurmát.

3

Ha elég vékony, helyezzük rá a falevelünket (vagy egy szép csipkét), és ezt is sodrófa segítségével nyomjuk a gyurmánkba.

5

Ha már egy szintben van a gyurmánk felszínével a levelünk, egy fogpiszkáló segítségével a falevél nyelénél emeljük ki a gyurmából.

6

7

Most már csak a tálkánk alakját kell megformáznunk. Ehhez tegyük a kinyújtott gyurmát egy tálkába, és alaposan nyomkodjuk bele, hogy jól felvegye a kívánt formát. Száradás közben többször megemelhetjük, nehogy leragadjon.

8

10

Szépen keményedni fog a gyurmánk, 1-2 nap száradás kelleni fog neki.

Ha megszáradt, kemény lett a tálkánt, elkezdhetjük dekorálni. Én egy tűhegyű alkoholos filccel megrajzoltam a levél erezetét. De lehet festeni, csillámporral ragasztani, amit csak el tudtok képzelni.13

19

15

14

Kérdések és válaszok!

Ha kérdésed van a bejegyzéssel kapcsolatban, itt felteheted Nekünk! Garantáltan válaszolunk!

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*