Képkeret Anyák napjára

Képkeret Anyák napjára

Anyák napi ajándéknak készítsétek el velem ezt az egyszerű, de nagyon aranyos képet. Gyorsan, pár alapanyaggal örömöt csalhattok édesanyátok arcára.

Szükségünk lesz egy képkeretre, egy fotóra, 3 féle papírra, ollóra, ceruzára, ragasztóra.

Képkeret

Első lépésként egy A4-es papírt hajtsunk hosszába félbe, vágjuk ketté. A lapunkat harmónika szerűen hajtogassuk össze. És ragasszuk össze a két végét.

Képkeret Képkeret

Következő lépésként a fényképünket vágjuk körbe, én egy gyertyatartót használtam segítségként. A gyertyatartót rajzoljuk körbe ceruzával, majd ügyesen vágjuk körbe. A kép lesz a virágunk közepe.

Képkeretkepkeret_05

Most vágjuk ki a képünk alapját. A képkeretben található sablonképet vegyük ki, rajzoljuk körbe a kiválasztott lapunkon, majd vágjuk ki.

Képkeret

Már csak a virágszálunk, levelünk hiányzik. A harmadik színes lapon rajzoljuk meg a kívánt formát (lap hátoldalán dolgozzunk, hogy a vágás után ne látszódjanak a vonalak). Vágjuk körbe.

Képkeret

Már csak össze kell ragasztanunk a részeket. Az alapra ragasszuk rá a virágszárat. Majd a harmónika szerűen összehajtott lapunk következik. Terítsük ki, kokárdaszerűen. Ez lesz jelen esetben a virágunk szirma. Utolsó lépésként a fotót ragasszuk a kokárdaszerű lapunk közepére.

kepkeret_08

Ha szeretnénk valamit ráírni vagy feldátumozni, akkor az egyik papírból vághatunk ki egy csíkot, amit akár a keretre ragaszthatunk, és erre írhatunk valami személyeset.

Kérdések és válaszok!

Ha kérdésed van a bejegyzéssel kapcsolatban, itt felteheted Nekünk! Garantáltan válaszolunk!

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*