Rózsás koszorú

Rózsás koszorú

Tavaszi kaspóink után a lakásunkat is feldíszíthetjük. Egy egyszerűen elkészíthető rózsás koszorúval felöltöztethetjük ajtónkat, ablakunkat. Ha velem tartotok, megmutatom, hogy készíthetitek el ezt a kedves kis koszorút. Ha akad otthon koszorútok, szalagotok, színes papírlapotok, máris neki is állhattok.

Ajtónkat, ablakunkat díszíthetjük e kedves koszorúval. Pár alapanyaggal ezt a kedves kis díszt könnyedén elkészíthetjük. Most meg mutatom nektek, lépésről lépésre, hogy készítettem el. Tartsatok velem!

koszoru_13_pacco

Szükségünk lesz egy koszorúra (jelen esetben én egy szalmából készültet választottam), szalagra, ragasztópisztolyra, ollóra, színes papírlapokra, ceruzára.

koszoru_14_pacco

Első lépésként a koszorúnkat fedjük be a szalaggal. A koszorú hátoldalára ragasztópisztollyal nyomjunk egy pötty ragasztót, ebbe nyomjuk bele a szalagunk végét (óvatosan, mert a ragasztó forró). Ha megszáradt, körkörös mozdulatokkal, úgy, hogy szépen befedje a szalag az előzőt, vonjuk be. Ha körbeértünk, a koszorú hátoldalán újabb ragasztópöttyel rögzítsük a szalagunkat. Én a szalag végét visszahajtva ragasztottam, de ez csak esztétika, mert ugye a hátulja nem látszik, ha ajtóra akasztjuk.

koszoru_16_paccokoszoru_17_pacco

A koszorúnkra készítsünk akasztót. Vágjunk le a szalagból kétszer akkora darabot, mint amilyen hosszú akasztót szeretnénk. Hajtsuk félbe, a vágott végeit ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorúhoz. Ha látszik a koszorúnk hátulja, akkor a szalagunk végét hajtsuk vissza, mielőtt leragasztjuk.

Koszorúnkkal végeztünk. Most a rózsákat készítsük el.

koszoru_02_paccokoszoru_01_pacco

Én rózsaszín A4-es lapot használtam. Készítettem egy sablont. Egy gyertyatartót, de akár egy poharat is körberajzolhatunk, ez lesz a sablon kerete. Majd spirált rajzolunk, ahogy látjátok a képen is.

koszoru_03_pacco

Ez lesz a sablonunk, vágjuk ki. Nem baj, ha nem szabályos, nem fog látszani.

koszoru_04_pacco

Az A4-es lapunkból vágjunk akkora négyzeteket, hogy a sablonunk ráférjen, ahogy a képen is látjátok.

koszoru_05_pacco

Vágjuk ki a csigákat, a sablonunk segítségével.

koszoru_07_pacco

Válasszuk szét, és egyesével tekerjük fel a kis rózsákat. Az első sodráshoz használhatunk fogpiszkálót, hurkapálcát, amink éppen van.

koszoru_09_paccokoszoru_08_pacco

Ha elkészültünk a feltekeréssel, ragasztóval ragasszuk meg a rózsát.

koszoru_11_pacco

Készen is van az első rózsánk, készítsük el a többit is.

koszoru_19_pacco

Ha készen vannak a rózsáink, a koszorúra, tetszés szerint ragasszuk fel őket, ragasztópisztoly segítségével.

El is készült a romantikus kis koszorúnk.

 

 

Kérdések és válaszok!

Ha kérdésed van a bejegyzéssel kapcsolatban, itt felteheted Nekünk! Garantáltan válaszolunk!

Hozzászólás beküldése

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

*
*